UWAGA! Zatrudnimy osobę na stanowisko: Samodzielny Księgowy

Zatrudnimy Samodzielną Księgową do obsługi spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, prowadzącej działalność medyczną w formie poradni zdrowia oraz 3-4 małych podmiotów. Oferujemy umowę o pracę na pełny etat, system elastycznego ustalenia godzin pracy, możliwość rozwoju.

Zakres obowiązków:

• Prowadzenie pełnej księgowości zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa
  • Sporządzanie sprawozdań finansowych do KRS
  • Przygotowywanie deklaracji podatkowych (VAT, CIT)
  • Przygotowywanie rachunku zysków i strat oraz bilansu (kwartalne i roczne)
  • Wystawianie dokumentów księgowych, w tym faktur sprzedażowych, korekt itp.
  • Analizowanie zmian w prawie podatkowych i ustawie o rachunkowości, wdrażanie zmian
  • Wykonywanie sprawozdań do GUS z zakresu obrotu środkami trwałymi oraz finansów Spółki
  • Współpraca z kontrolerem finansowym w zakresie raportów finansowych na potrzeby Właścicieli i Zarządu
  • Współpraca z instytucjami finansowymi zewnętrznymi, m.in. Urzędem Skarbowym
  • Nadzór nad poprawnością działalności Spółki pod względem przepisów prawa z zakresu rachunkowości i podatków
  • Zamykanie procesu księgowego na koniec miesiąca

Wymagania

• Wykształcenie wyższe (licencjat lub magister) z zakresu finansów, rachunkowości lub ekonomii
  • Doświadczenie na stanowisku księgowego – minimum 1 rok
  • Bardzo dobra znajomość przepisów prawa podatkowego i ustawy o rachunkowości
  • Umiejętność obsługi programów księgowych (Enova lub podobny)
  • Odpowiedzialność, sumienność i dobra organizacja pracy

Klauzula RODO

Klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy NZOZ Poradni Zdrowia RENOMA Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust.2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO informujemy: 1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Renoma Sp. z o. o., ul. Sterlinga 16/18, 90-217 Łódź, NIP: 726-231-14-20, REGON: 472278296, zwany dalej: „Administratorem”. 2. Może Pan/Pani skontaktować się z Administratorem pisząc na adres: NZOZ Poradnia Zdrowia Renoma, ul. Sterlinga 16/18, 90-217 Łódź lub telefonując pod numer: 507 112 444. 3. Może Pan/Pani również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego przez niego inspektora ochrony danych p. Agnieszką Andrzejewską, pisząc na adres e-mail: iod@renoma-med.pl . 4. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą na podstawie Pana/Pani dobrowolnej zgody w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji zarówno obecnej jak i przyszłych (o ile Administrator uzyska taką zgodę). Podanie Pana/Pani danych osobowych jest dobrowolne, lecz konieczne w celu uwzględnienia Pana/Pani osoby w procesie rekrutacji. Podstawa prawna przetwarzania danych art. 6 ust. 1 lit. a) RODO (wyrażenie przez kandydata na pracownika zgody), art. 6 ust. 1 lit. b) RODO (podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy), art. 6 ust. 1 lit. c) RODO (wypełnienie obowiązku prawnego wynikającego z przepisów prawa pracy) oraz art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes Pracodawcy tj. ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń). 5. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w zakresie związanym z realizacją powyższych celów. Nie udostępniamy Pana/Pani danych innym odbiorcom. 6. Podanie danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa jest warunkiem uczestnictwa w rekrutacji, a ich nie podanie skutkuje niemożliwością uczestnictwa w rekrutacji przeprowadzanej przez Pracodawcę. Podanie danych osobowych, na które kandydat wyraził zgodę jest dobrowolne, a ich brak skutkuje niemożliwością zaproponowania udziału w kolejnych rekrutacjach organizowanych przez Pracodawcę. 7. Pana/Pani dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne, tj. przez okres ograniczony wyrażoną przez Pana/Panią zgodą, nie dłużej jednak niż przez okres 1 roku od dnia zakończenia procesu rekrutacji, w której brał/a Pan/Pani udział. 8. Ma Pan/Pani prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. 9. W związku z przetwarzaniem Pana/Pani danych osobowych przez Administratora przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 10. Administrator nie zamierza przekazywać Pana/Pani danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych. 11. W oparciu o Pana/Pani dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pana/Pani zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania*.

* Profilowanie oznacza dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych, które polega na wykorzystaniu danych osobowych do oceny niektórych czynników osobowych osoby fizycznej, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących pracy tej osoby fizycznej, jej sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się.